Reklama

Indyk w żurawinie

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 1 sztuka cebula
  • 75 dag mięso z indyka
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki mąka
  • 1 szklanka śmietanka 30%
  • 1 słoik żurawina do mięs
  • sól, pieprz

Mięso z indyka po oczyszczeniu i osuszeniu pokroić w kostkę. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Mięso oprószyć mąką i dodać do cebuli, przesmażyć. Wszystko zalać wodą do pokrycia powierzchni. Gotować do miękkości, na koniec dodać żurawinę i zabielić śmietaną wymieszaną z mąką. Gotować jeszcze ok. 5 minut. Podawać z makaronem lub ryżem.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy