Reklama

Reklama

Kluski marchwiowe

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 2 sztuki jajka
  • 2 duże sztuki marchew
  • 2 szklanki mąka

Składniki Sos

  • 6 łyżek majonez
  • połówka pomarańcza
  • 2 sztuki kiwi

Marchewki umyć, oczyścić, zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Dodać jajka, mąkę i wyrobić gęste ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt miękkie, dodać trochę mąki. Gdy będzie za twarde, można utrzeć jeszcze trochę marchewki.

Wilgotnymi dłońmi nabierać kawałki ciasta i urywać duże kawałki. Wrzucać do wrzątku, gotować ok. 10 minut w osolonej wodzie. Majonez, sok z pomarańczy i pokrojone w kostkę kiwi zmiksować. Sosem polać kluski, ozdobić je plastrami kiwi.

Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy