Reklama

Reklama

Konfitura truskawkowa

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 7 i wiecej osób

Składniki

  • szczypta imbir
  • 0,5 kg truskawki
  • 0,5 kg cukier

Truskawki umyć, oszypułkować, osuszyć. Część truskawek pokroić w kostkę, resztę ugnieść widelcem, połączyć z połową cukru i doprowadzić do wrzenia, po czym dodać resztę cukru, pozostawione truskawki i imbir, jeszcze raz zagotować.

Gotować konfiturę przekładać do wyparzonych, suchych słoików, zakręcić. Układać na ściereczce kuchennej odwrócone, zostawić do całkowitego ostygnięcia. Podawać na francuskich rogalikach z masełkiem.

Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy