Reklama

Koper włoski duszony

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 15 dag suszona szynka
  • 1 ząbek czosnek
  • 1 sztuka cytryna
  • 4 sztuki koper włoski
  • 1 kieliszek wytrawne białe wino
  • 1 mała cebula
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki olej

Koper oczyścić, pokroić w cząstki. Czosnek pokroić w plasterki i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać cebulę pokrojoną w plasterki i pieprz.

Smażyć kilka minut, zalać winem i połową szklanki wody. W naczyniu żaroodpornym ułożyć koper, polać marynatą i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 min.

Podawać z plasterkami suszonej szynki.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy