Reklama

Kotleciki rybno-jajeczne

Umyte filety skrop sokiem z cytryny, odstaw na 30 minut do lodówki. Bułkę kajzerkę namocz w mleku. Cebulę obierz z łupin i drobno posiekaj.

Poszatkowaną kapustę oprósz delikatnie solą i ugnieć dłonią, aż lekko puści sok. Dodaj koperek, oliwę oraz ocet winny, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Do miseczki włóż majonez i keczup. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, dokładnie wymieszaj.

Rybę oraz ugotowane jajka zmiel w maszynce do mięsa. Przełóż do miski, dodaj cebulę, odciśniętą z nadmiaru mleka bułkę oraz 2 jajka. Dokładnie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Z masy uformuj niezbyt duże kotleciki. Każdy obtocz w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Wstaw do lodówki na 30 minut.

Reklama

Kotleciki smaż na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu ułóż je na papierowym ręczniku, aby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z surówką z kapusty i sosem.

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy