Reklama

Spaghetti po polsku

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 1 opakowanie makaron spaghetti
  • 15 dag wędzony boczek
  • cebula
  • sól, pieprz
  • olej
  • 4 sztuki pomidor
  • ocet winny
  • natka pietruszki

Makaron wrzuć do posolonego wrzątku i gotuj 7-8 minut. W tym czasie pomidory opłucz, pokrój w półplasterki a cebulę w kosteczkę. Połowę cebuli wymieszaj z pomidorami. Dopraw na ostro solą i pieprzem. Sałatkę skrop olejem i octem, dodaj posiekaną natkę, wymieszaj. Odstaw na kilka minut.

Resztę cebuli i boczek pokrojony w paseczki przysmaż 3-4 min na 3 łyżkach oleju. Odcedzony makaron wymieszaj z sałatką. Polej wysmażonymi skwarkami, posyp pokruszonym serem.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy