Reklama

Trzy szybkie tarty


Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 7 i wiecej osób

Składniki Ciasto

  • sól
  • 30 dag zimnego masła
  • 12 jaj
  • 60 dag mąki

Składniki Wierzch

  • wędzony łosoś
  • kuleczki mozzarelli
  • kapary
  • 1 słoiczek ajwaru
  • jajko ugotowane na twardo
  • szynka lub salami w plastrach
  • koperek
  • 1 słoiczek pasty z oliwek (tapenada)
  • pomidorki koktajlowe
  • jabłuszka kaparowe
  • świeża bazylia
  • 1 słoiczek zielonego pesto

Przygotuj ciasto: mąkę posiekaj z masłem, dodaj 1/2 łyżeczki soli i jajka. Zagnieć ciasto. Podziel na 3 porcje. Każdą rozwałkuj na placek. Wylep nimi natłuszczone formy do tart i piecz 10 min w temp. 200°C.

Lekko przestudzone tarty grubo posmaruj pastami. Obłóż przygotowanymi składnikami: tartę z pesto- pomidorkami, mozzarellą, bazylią; tartę z ajwarem - salami i jabłuszkami kaparowymi; tartę z tapenadą - łososiem, plasterkami jajek, koperkiem i pieprzem. Przed podaniem tarty pokrój na trójkąty.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy