Reklama

Winogrona smażone

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 0,5 kg winogrona
  • sól
  • czerwony pieprz
  • 2 sztuki brzoskwinie
  • masło
  • 15 dag szynka parmeńska
  • 1 łyżeczka sok z cytryny

Winogrona umyć, poobrywać z gałązek, osuszyć, przekroić i usunąć pestki. Brzoskwinie umyć, osuszyć, pokroić na cząstki. Na rozgrzanych 2 łyżkach masła przesmażyć lekko winogrona, skropić sokiem z cytryny, oprószyć szczyptą soli. Na pozostałym maśle przesmażyć krótko brzoskwinie. Owoce wykładać na talerze, podawać z plasterkami szynki, oprószyć czerwonym pieprzem.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy