Reklama

Reklama

Zapiekana rzodkiewka

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • sól, pieprz
  • 10 dag żółty ser
  • 2 łyżki masło
  • 20 dag szynka konserwowa w plastrach
  • 200 ml wywar drobiowy
  • 150 ml śmietanka 30%
  • 2 łyżki mąka
  • 3 pęczki rzodkiewki
  • natka pietruszki
  • - tłuszcz do wysmarowania formy

Rzodkiewki oczyścić, umyć, osuszyć. Wywar zagotować wraz ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, i zagęścić zasmażką przygotowaną z mąki i masła. Zdjąć z ognia i wymieszać z tartym serem.

Do wysmarowanego tłuszczem naczynia wlać sos, układać rzodkiewki i szynkę, posypać tartym serem i zapiekać w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku przez ok. 25 min. Podawać posypane listkami natki pietruszki.

Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy