Reklama

Zupa jarzynowa z brokułem

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • sól, biały pieprz
  • 2 sztuki marchewka
  • 3 sztuki ziemniaki
  • pól opakowania zielony groszek
  • 1 litr bulion warzywny
  • 1 opakowanie śmietana
  • 1 sztuka kalarepka
  • 1 sztuka brokuł

Obrać ziemniaki, marchewkę i kalarepkę. Pokroić w kosteczkę. Warzywa wrzucić do gotującego się bulionu. Dodać brokuły podzielone na małe różyczki oraz groszek. Gotować około 15 minut.

Mleko zmiksować ze śmietaną, mąką oraz szklanką wywaru z warzyw. Wlać do garnka z zupą i mieszając zagotować. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Po rozlaniu do talerzy udekorować natką.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy