Reklama

Zupa z cykorii

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 1/2 szklanki śmietana
  • 2 łyżki zilenina (np. natka)
  • sól, pieprz
  • z dwóch jaj żółtko
  • 2 sztuki por
  • 3 sztuki ziemniaki
  • 4 łyzki masło
  • 4 sztuki cykoria
  • 3 szklanki mleko

Warzywa w zależności od rodzaju umyć, oczyścić, opłukać i rozdrobnić. Na rozgrzanym maśle podsmażyć krótko por oraz cykorię. Dodać ziemniaki, zalać mlekiem, wymieszać. Doprawić solą oraz pieprzem. Zagotować a następnie gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut. Żółtka roztrzepać ze śmietaną, wlać do zupy i krótko zagotować. Przed podaniem posypać zieleniną.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy