Reklama

Biała kiełbasa pieczona z ananasem

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • olej
  • 2 łyżki wódka
  • 4 kawałki biała kiełbasa
  • 1 łyżeczka mielona ostra papryka
  • 2 łyżki miód
  • 4 plastry ananas

Kiełbasę nakłuj, włóż do garnka, zalej wodą, zagotuj. Zmniejsz płomień i na wolnym ogniu gotuj około 15 min. Wyjmij, przestudź. Następnie w każdym kawałku zrób 4 nacięcia, wetknij w niej po ćwiartce ananasowego plasterka. Ułóż w natłuszczonej brytfance. Skrop olejem. Piecz w temperaturze 180°C około 30 minut. W tym czasie miód utrzyj z wódką, papryką i odrobiną oleju. Posmaruj kiełbasę i ananasy na 10 min. przed końcem pieczenia. Podawaj z marynowanymi ostrymi papryczkami.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy