Reklama

Brzoskwinie z orzechami

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • pół słoiczka galaretka z czerwonej porzeczki
  • 200 g tłusty twaróg
  • naturalny jogurt
  • sól, biały pieprz
  • 8 połówek brzoskwinie z puszki
  • 50 g orzechy włoskie
  • 2 krążki ananas z puszki
  • 2 łyżki rum

Brzoskwinie wyjęte z puszki dokładnie osączyć i ułożyć na talerzyku. Następnie drobno posiekać ananasy i zmiksować je z białym serem. Ewentualnie można wlać trochę jogurtu naturalnego. Miksować, aż powstanie gładki krem.

Do masy dodać rum i pokrojone orzechy włoskie. Przyprawić krem do smaku solą oraz białym pieprzem.

Masę przełożyć do szprycki i wyciskać na połówki brzoskwiń. Następnie, zgodnie z podanym na opakowaniu przepisem, rozpuścić galaretkę z czerwonej porzeczki (lub malinową). Lekko przestudzoną galaretką polać owoce ułożone na talerzyku.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy