Reklama

Cannelloni na słodko

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 50 dag śliwki
  • 2 płaskie łyżki mąka ziemniaczana
  • 4 dag siekane migdały
  • 10 dag cukier
  • laska wanilii
  • 12 dag makaron cannelloni
  • 0,5 l mleko
  • 3 łyżki wino śliwkowe
  • 75 ml woda
  • 1 opakowanie sos waniliowy w proszku
  • brązowy cukier
  • 1/4 łyżeczki cynamon
  • 3 łyżki syrop klonowy

Z sosu w proszku, mleka i 2 łyżek cukru przygotuj sos według przepisu na opakowaniu

Wanilię zagotuj z wodą, syropem i winem. Dodaj do posiekanych śliwek, dołóż migdały uprażone na patelni bez tłuszczu, resztę cukru, mąkę ziemniaczaną i cynamon. Masę gotuj mieszając aż zgęstnieje.

Gotową masę przełóż do szprycy nadziej cannelloni. Ułóż w natłuszczonej formie żaroodpornej. Zalej sosem waniliowym. Zapiekaj 40 min w temp. 180°C. Podaj posypane brązowym cukrem.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy