Reklama

Faszerowane jaja na rzeżusze

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • sól
  • 3 oliwki faszerowane papryką
  • 6 kapary
  • natka pietruszki
  • łyżeczka kawior
  • łyżka masło
  • papryka
  • 6 pieczarki
  • cebula
  • rzeżucha
  • 8 jajko
  • 3 łyżki majonez
  • pieprz

Jajka ugotuj na twardo. Ostudź w zimnej wodzie, obierz, każde przekrój na pół i ostrożnie wydrąż żółtka. Dwa żółtka odłóż, resztę utrzyj z majonezem na gładki krem. Przypraw solą, pieprzem i przełóż do szprycki.

Przygotowanym kremem wypełnij połowę białek w miejscach po żółtku. Udekoruj kawiorem i kaparami. Rzeżuchę przełóż na półmisek, ułóż na niej połówki jajek z kremem. Schłódź.

Posiekaną cebulę i pieczarki przesmaż na maśle, przypraw solą i pieprzem. Gdy pieczarki przestygną, zmiksuj je z odłożonymi żółtkami. Dodaj łyżeczkę posiekanej natki. Masą napełnij pozostałe połówki białek, ułóż na rzeżusze obok pozostałych jajek. Udekoruj natką i plasterkami oliwek.

Reklama


Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy