Reklama

Galaretka czereśniowa

Czas przyrządzenia: ok 2 godzin
Składniki dla: 7 i wiecej osób

Składniki

  • 0,3 kg porzeczki
  • pół szklanki gruby cukier
  • 0,5 kg czereśnie
  • 2 opakowania galaretka wiśniowa
  • białko

Czereśnie umyć, osuszyć, wydrylować. Porzeczki umyć i dokładnie osuszyć, maczać w białku, usunąć nadmiar i posypywać cukrem, odłożyć do dekoracji. Galaretki rozpuścić w 1 litrze wody, dodać czereśnie i schłodzić. Długa foremkę wyłożyć folią spożywczą.

Tężejącą galaretkę z czereśniami wyłożyć do foremki i wstawić na min. 1 godzinę do lodówki. Dekorować porzeczkami.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy