Reklama

Gulasz warzywny

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 25 dag pieczarki
  • Sól i pieprz
  • 1 łyżeczka zioła prowansalskie
  • olej do smażenia
  • 1 szklanka czerwona fasola
  • 3 łyżki koncentrat pomidorowy
  • 1 łyżeczka słodka mielona papryka
  • 2 ząbki czosnek
  • 3 kolorowa papryka
  • 1 cebula
  • 2-3 ziemniaki

Fasolę namoczyć i ugotować. Cebulę i czosnek posiekać. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać i też pokroić w kostkę. Pieczarki przepołowić.

W dużym rondlu dobrze rozgrzać olej, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać pieczarki i papryki, przesmażyć na dużym ogniu, zmniejszyć płomień i dusić pod przykryciem 10-15 minut. Dodać ziemniaki, fasolę, koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy, wymieszać. Dusić na małym ogniu jeszcze 30 minut. Udekorować rozmarynem.

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy