Reklama

Herbata korzenna

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 1 sztuka cytryna
  • 2 łyżki sok z pomarańczy
  • 4-6 kostek brązowy cukier
  • 4 kawałki cynamon
  • 1 torebka herbata owocowa
  • 6 gwiazdek anyż
  • 2 łyżki sok z cytryny
  • 1 torebka herbata czarna
  • 6-8 sztuk goździki

Cytrynę sparz, pokrój w plastry razem ze skórką. Plastry włóż do rondelka, dodaj cynamon, gwiazdki anyżu, kostki cukru i goździki. Włóż torebki herbaty. Składniki w rondelku zalej 700 ml wrzącej wody. Przykryj. Zaparzaj 10 minut. Na koniec dodaj sok z pomarańczy i z cytryny.

Gotową, aromatyczną herbatę rozlej do czterech ogrzanych filiżanek. Podawaj z plasterkami cytryny i pomarańczy. Na spodeczku obok każdej filiżanki możesz ułożyć kostki cukru (najlepiej brązowego) do moczenia w naparze i pogryzania.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy