Reklama

Jagodowe "ciasto" bez ciasta

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 400 g twarożek
  • 1 op. śmietan-fix
  • skórka otarta z cytryny
  • 300 g jagody
  • 30 g płatki kukurydziane
  • 2 łyżki cukier
  • 2 łyżki miód
  • 200 g śmietanka kremówka
  • 3-4 łyżki brązowy cukier
  • cukier waniliowy

Twarożek wymieszać z miodem, cukrem, cukrem waniliowym i skórką z cytryny.

Śmietanę ubić, dodając fix.

Połowę kremu nałożyć do formy, wyrównać, nałożyć jagody, a następnie płatki kukurydziane.

Nałożyć pozostały krem, wyrównać posypać brązowym cukrem, skarmelizować za pomocą palnika do creme brulee.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy