Reklama

Kotleciki gryczane z serem

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki Składniki na 5 porcji:

  • 3-4 łyżki olej
  • sól
  • 30 dag tłusty twaróg
  • 2 woreczki kasza gryczana
  • pieprz
  • łyżki masło
  • 1 por
  • 2 jajka
  • 1 pęczek natka pietruszki
  • 15 dag ser pleśniowy typu Lazur
  • 1 szklanka płatki owsiane

Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Starannie odcedzić. Por oczyścić, przekroić wzdłuż, pokroić cienko, zeszklić na maśle, mieszając.

Ser pleśniowy rozkruszyć, wymieszać z twarogiem i jajkami na papkę. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, posiekać.

Ostudzony por przełożyć do kaszy. Dodać masę twarogową, posiekaną natkę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Wyrobić masę. Formować z niej kotleciki. Panierować w płatkach owsianych. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy