Reklama

Krakersy ziołowe

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 7 i wiecej osób

Składniki

  • pół pęczka koperek
  • pół pęczka szczypiorek
  • 200 g śmietana
  • pół pęczka bazylia
  • 8 łyżek mleko
  • pół pęczka natka pietruszki
  • 2 łyżki sezam
  • 1 gałązka rozmaryn
  • biały pieprz
  • 100 g ricotta
  • 100 g masło
  • szczypta soli
  • 100 g mąka

Bazylię, połowę pietruszki i rozmaryn posiekać. Masło zmieszać z ricottą, mąką i odrobiną soli. Dodać zioła, zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i odłożyć na 30 minut do lodówki. Rozwałkować, powycinać krążki, obtoczyć w sezamie. Układać na wyłożonych papierem do pieczenia 3 blachach i piec kolejno w 200 st C po ok. 10 minut. Szczypirek i koperek posiekać i wraz z resztą pietruszki dodać do śmietany, doprawić solą i pieprzem.


Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy