Reklama

Kwiaty czarnego bzu w cieście

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 0,25 l. wytrawne białe wino
  • 2 szt. jajko
  • 150 g mąka
  • 4 łyżki cukier
  • 8 szt. kwiaty czarnego bzu
  • olej do smażenia
  • szczypta sól
  • 4 gałki lody waniliowe

Jajka roztrzepać z winem, cukrem i solą, stopniowo dodawać mąkę. Odstawić na 30 minut.

Tłuszcz rozgrzać do 180 st. C. Kwiaty zanurzać w cieście i kłaść na patelni. Smażyć 2-3 minuty, osączać z tłuszczu na ręczniku papierowym.

odawać z gałką lodów waniliowych. Oprószy cukrem pudrem

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy