Reklama

Łosoś bez tłuszczu

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • łyżka masło
  • przyprawa uniwersalna
  • 1 kg łosoś świeży
  • biały pieprz
  • sól
  • sok z połówki cytryny

Rybę sprawić, dokładnie umyć i opłukać w zimnej wodzie i osuszyć. Pokroić na 4 porcje. Kawałki ryby skropić obficie sokiem z cytryny, odstawić na pół godziny w chłodne miejsce. Osączyć z soku, oprószyć solą, białym pieprzem i przyprawą uniwersalną (jeżeli przyprawa jest bardzo słona, zrezygnować z soli). Łososia usmażyć z obu stron na patelni teflonowej bez tłuszczu. Po usmażeniu na każdym kawałku ułożyć wiórki zmrożonego masła. Rybę podawać na gorąco, np. z ryżem.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy