Reklama

Łosoś z kapustą włoską na ostro

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • pieprz
  • 200 g śmietana
  • 1 główka kapusta włoska
  • 750 g łosoś świeży
  • 1 szt. cebula
  • 1-2 łyżki starty chrzan
  • 4-6 plastrów cytryna
  • sól
  • 2 łyżki sklarowane masło
  • olej do smażenia

Łososia podzielić na 4-6 kawałków, posypać solą, obłożyć plastrem cytryny i związać nicią. Odstawić w chłodne miejsce.

Poszatkowaną kapustę i pokrojoną w kostkę cebulę smażyć na sklarowanym maśle 8-10 minut. Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę 4-5 minut z obu stron, doprawić pieprzem.

Kapustę doprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę, zagotować. Dodać chrzan.

Rybę podawać z kapustą.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy