Reklama

Makaron z indykiem i winogronami

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 1 łyżka siekana cebula
  • 30 dag pierś z indyka
  • kilka gałązek tymianek
  • 30 dag ciemne winogrona
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki masło
  • 10 dag niebieski ser pleśniowy
  • pół opakowania dowolny makaron
  • 2 łyżki olej

Mięso pokroić w kostkę, winogrona umyć, poobrywać z gałązek, osuszyć, przekroić i usunąć pestki.

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem 2 łyżek oleju. Na rozgrzanym maśle przesmażyć mięso, dodać cebulę i po chwili smażenia winogrona. Smażyć chwilkę, oprószyć tymiankiem i połączyć z makaronem. Danie podawać posypane kruszonym serem pleśniowym, dekorować gałązkami tymianku.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy