Reklama

Piccata alla Milanese

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • pieprz
  • 200 g parmezan
  • 2 szt. jajko
  • 2 łyżeczki ocet balsamiczny
  • 1 łyżeczka koncentrat pomidorowy
  • 2 puszki krojone pomidory w zalewie
  • 1 szt. cebula
  • 6 łyżek mąka
  • świeża bazylia
  • 8 łyżek olej
  • ząbek czosnku
  • sól
  • 75 g bułka tarta
  • cukier
  • 4 po ok. 150 g kotlety cielece

Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, wlać pomidory i ocet. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Gotować 5 minut.

Mięso pokroić  i rozbić tłuczkiem. Ser utrzeć i wymieszać z bułką tartą. Jajka roztrzepać, doprawić solą i pieprzem. Mięso panierować w mące, jajku i bułce z serem. Smażyć na oleju. Podawać z sosem. Dekorować świeża bazylią.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy