Reklama

Pieczeń z indyka z warzywami

Czas przyrządzenia: ok 2 godzin
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 400 g pieczarki
  • 100 g boczek
  • 1,2 kg filet z piersi indyka
  • 1 kg ziemniaki
  • tymianek
  • sól, biały pieprz
  • 6 szt. świeże pomidory
  • 4 szt. cebula
  • 2 szt. por

Mięso natrzeć solą i pieprzem i obłożyć boczkiem. Ułożyć na blasze piekarnika i piec 1 godzinę w 150 st. C. Cebulę pokroić w cząstki, pora w grube krążki i razem z pieczarkami ułożyć obok pieczeni. Piec kolejne 30 minut, obracając. Podnieść temperaturę do 200 st. C i piec jeszcze 20 minut. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku. Po upieczeniu mięso zostawić na 15 minut w uchylonym piekarniku, a następnie pokroić. Pieczeń podawać z warzywami i ziemniakami, dekorować tymiankiem.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy