Reklama

Pizza chili con carne

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 3 sztuki cebula
  • 25 dag mieszane mięso mielone
  • sól, pieprz
  • 10 dag ser gouda
  • 1 ząbek czosnek
  • 50 dag z puszki obrane pomidory
  • 15 dag gęsta kwaśna śmietana
  • 1 puszka kukurydza
  • 1 opakowanie ciasto na pizzę
  • 1 łyżka olej
  • 4 strączki chili
  • 1 łyżka mąka
  • 12 sztuk pomidorki koktajlowe
  • 1 puszka czerwona fasola

Mięso podsmażyć na oleju. Dodać jedną posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Oprószyć mąką, zasmażyć, dodać pomidory razem z zalewą oraz paprykę chili. Gotować 10 minut na małym ogniu, na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Fasolkę przelać zimną wodą i osączyć. Kukurydzę również osączyć, włożyć razem z fasolą na patelnię z mięsem.

Ciasto na pizzę przygotować według przepisu na opakowaniu. Rozwałkować na blasze, obłożyć mielonym mięsem z dodatkami. Na wierzchu rozłożyć pokrojone na połówki pomidorki oraz krążki cebul. Posypać startym serem, polać kleksami śmietany. Piec około 25 minut w temp. 200°C.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy