Reklama

Placki cukiniowe

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 1-2 osoby

Składniki

  • 3 sztuki pomidor
  • 3 łyżki bułka tarta
  • 1 łyżka jogurt bałkański
  • 30 dag młoda cukinia
  • 1 mała cebula
  • sól, pieprz
  • jajko
  • 1 łyżka oliwa
  • 2 łyżki czarne oliwki
  • 3 łyżki starty żółty ser
  • 1 łyżka posiekana mięta
  • 1 łyżka ocet

Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach, posól, odstaw, aby puściła sok. W tym czasie pomidory pokrój na cząstki, cebulę w talarki, wymieszaj z oliwkami. Dopraw oliwą i octem oraz solą i pieprzem.

Cukinię dobrze odciśnij. Wymieszaj z roztrzepanym jajkiem, bułką tartą, miętą i żółtym serem. Dopraw pieprzem. Nabieraj masę łyżką i układaj na rozgrzanym oleju. Smaż na złoto z obu stron. Podawaj z sałatką oraz łyżką jogurtu.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy