Reklama

Potrawka z kaszą

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • pół szklanki bulionu warzywnego
  • bakłażan
  • 2 cebule
  • 3 kolorowe papryki
  • sól, pieprz
  • 1-2 ząbków czosnku
  • 1-2 łyżki pasty paprykowej
  • 5-6 łyżek śmietany
  • zioła prowansalskie
  • cukinia
  • 2 łyżki oleju
  • 60 dag filetu z piersi indyka

Mięso opłucz, pokrój w kostkę. Kaszę przełóż do rondelka. Zalej zimnym bulionem. Gotuj około 10 minut, aż wchłonie cały płyn. Przykryj i odstaw na gorącą płytę lub do nagrzanego piekarnika na 20-30 minut do napęcznienia.

Warzywa w zależności od rodzaju oczyść, obierz, pokrój na kawałki. Na patelni rozgrzej olej. Zrumień mięso. Dołóż warzywa. Oprósz ziołami. Przypraw roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Smaż ok. 5 minut.

Podsmażone mięso oraz warzywa podlej bulionem. Dodaj śmietanę. Dołóż pastę paprykową i koncentrat pomidorowy. Wymieszaj i duś 25-30 minut, tak aby warzywa pozostały twardawe. Kaszę przemieszaj widelcem i podawaj z potrawką.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy