Pudding czekoladowy
Przygotować 6 foremek żaroodpornych o poj. 150-200 ml. Każdą grubo posmarować masłem i oprószyć mąką, odstawić w chłodne miejsce. Obie czekolady posiekać i razem z masłem stopić w gorącej kąpieli wodnej. Odstawić do wystudzenia.
Jajka i żółtka ucierać z cukrem 4-5 minut w gorącej kąpieli wodnej, aż masa będzie puszysta i jasnokremowa. Następnie porcjami dodawać masę czekolado-wą i przesianą mąkę. Wymieszać, nałożyć do foremek. Schładzać godzinę. Mandarynki obrać, pokroić w plasterki, skropić likierem wymieszanym z syropem cukrowym. Włożyć na 1-2 godziny do lodówki. Schłodzony pudding wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200ºC. Piec 12-15 minut. Deser schładzać w foremkach 2 minuty, potem wyłożyć na talerzyki. Obłożyć plasterkami mandarynek i udekorować cukrowymi perełkami. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.