Reklama

Ravioli z dipem

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 7 i wiecej osób

Składniki

  • 1 kg pierożki ravioli z nadzieniem serowym
  • 4 łyżki oliwa
  • 4 łyżeczki suszone oregano

Pierożki wrzuć na posolony wrzątek, ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Odcedź, przelej zimną wodą.

Przygotuj dip: posiekaną cebulę zeszklij na rozgrzanym maśle. Wlej śmietanę i bulion. Zagrzej, dodaj pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę, przypraw solą, pieprzem, cukrem i mieloną papryką. Duś około 5 minut. Następnie całość zmiksuj na gładki krem.

Mąkę ziemniaczaną rozprowadź w niewielkiej ilości zimnej wody. Wlej do sosu i mieszaj podgrzewając, aż zgęstnieje. Przelej do miseczki, przestudź.

Ciepłe ravioli przełóż na ogrzany talerz, skrop oliwą, oprósz oregano. Podaj z dipem paprykowym.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy