Reklama

Roladki warzywne

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 0,5 kg ziemniaki
  • tłuszcz do formy
  • 1 łyżka masło
  • pęczek szczypiorek
  • 0,25 l mleko
  • 0,5 kg marchew
  • 2 łyżki śmietanka kremówka
  • 0,5 kg starty żółty ser
  • pieprz
  • 2 sztuki pory

Ziemniaki i marchew obrać, pokroić w kostkę, gotować około 15 minut. Pory oczyścić, po czym blanszować je około 3 minut.

Warzywa odcedzić. Ziemniaki zmiksować z letnim mlekiem, masłem i przyprawami. Zmieszać je ze szczypiorkiem i 3 łyżkami kostek marchewki. Marchewkę pokroić. Na liściach porów układać plastry marchwi i masę ziemniaczaną. Zwinąć w roladki, ułożyć w naczyniu, posypać serem. Zapiec.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy