Reklama

Sałatka ryżowa

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 20 dag ryż
  • pół pęczka natka pietruszki
  • 15 dag winogrona
  • sól, pieprz
  • 1 mała cebula
  • 15 dag szynka wędzona
  • 3 łyżki majonez

Ryż ugotować w osolonej wodzie, schłodzić. Winogrona pokroić, usunąć pestki. Szynkę pokroić w kostkę, kilka listków natki pietruszki zostawić do dekoracji, resztę posiekać, cebulę także posiekać. Wszystkie składniki sałatki połączyć, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z majonezem.

Podawać udekorowaną listkami natki pietruszki i winogronami.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy