Reklama

Sałatka w muszelkach

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 1 łyżka siekane oregano
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki oliwa z oliwek
  • pół szklanki siekane oliwki
  • 16 sztuk muszelki makaronowe
  • połówka dużej cukinia
  • cebula
  • kilka listków oregano do dekoracji
  • 5 dag ser feta
  • 1 ząbek czosnek

Makaron ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy, schłodzić w zimnej wodzie i przelać 2 łyżkami oliwy. Ser rozkruszyć, cebule i czosnek posiekać, cukinię pokroić w kostkę.

Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę i czosnek, dodać cukinię i smażyć 2-3 minuty, doprawić solą i pieprzem i schłodzić. Do przesmażonej cukinii dodać oliwki, fetę i oregano.

Wymieszać, nakładać do muszelek. Posypać listkami oregano.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy