Reklama

Schabowy na ostro w panierce z chipsów

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • pieprz
  • 10 dag chipsy meksykańskie
  • 2 sztuki jajko
  • 2 łyżki mąką
  • 2 sztuki papryczka chilli
  • sól
  • ząbek czosnku
  • 2 sztuki awokado
  • sok z cytryny
  • 2 sztuki pomidor
  • olej do samżenia
  • 4 sztuki kotlet schabowy

Mięso opłucz, osusz, pokrój na połówki. Każdą lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem. Chipsy włóż do grubszej torebki i wałkuj, aż się drobno pokruszą. 


Mięso panieruj najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku a na koniec w pokruszonych chipsach. Porcjami smaż na oleju z obu stron na złoty kolor. Ponakłuwaj strączki chili i smaż razem ze sznycelkami. 


Wydrąż miąższ z awokado. Rozdrobnij widelcem dodając sok z cytryny oraz roztarty czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Sznycle podawaj na sałacie z dipem awokado. Udekoruj pomidorkami.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy