Reklama

Śledzie nadziewane pietruszką

Śledzie uchodzą za najzdrowsze z ryb. W rankingach doskonale wypadają zwłaszcza te nieprzetworzone - najlepiej całe tuszki. Wiele osób nie ma jednak pomysłu na ich przygotowanie. Okazuje się jednak, że istnieją bardzo proste przepisy, które dają niesamowicie smaczne efekty. Nic tylko się zajadać!

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 1-2 osoby

Składniki

  • sól
  • 1 cytryna
  • natka pietruszki
  • oliwa do smażenia
  • ok. 150g świeżych śledzi
  • 1 cebula
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • pieprz

Cebulę i natkę drobno posiekać. Przygotowanym nadzieniem wypełnić tuszki śledzi, a następnie obtoczyć je w mące i usmażyć z obu stron na oliwie. Na koniec posolić i skropić cytryną. Można podawać z pieczywem lub frytkami.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy