- 25 dkg mąki
- 2 łyżeczki kakao
- 4-5 łyżek śmietany
- 150 dkg masła
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 szt. jajka
- 1 łyżeczka cynamon
- 10 dkg cukru
- 1 szt. żółtko do posmarowania pierożków
- 1 szt jajko roztrzepane
- 20 dkg twarogu
- 1 łyzka skórki pomarańczowej
- 2 łyżki cukier puder
- 5 dkg wiórków kokosowych
- 5 dkg rodzynków namoczonych w kieliszku rumu
Ciasto zagnieść, włożyć na pół godziny do lodówki. Nadzienie wymieszać. Następnie rozwałkować ciasto, wykrawać szklanką koła, nakładać farsz, zlepiać jak pierogi. Posmarować roztrzepanym żółtkiem. Piec ok. 15 minut w 180 st. Można dodatkowo polać pomarańczowym lukrem i posypać delikatnie wiórkami kokosowymi :)