Reklama

Spaghetti z pomidorami i tuńczykiem

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 15 g kapary
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 2 szt. ząbek czosnku
  • 3 szt. czerwona cebula
  • 1 łyżeczka chili w płatkach
  • 1 łyżka koncentrat pomidorowy
  • puszka 195 g tuńczyk w sosie własnym
  • świeża bazylia
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 2 puszki po 425 ml krojone pomidory w zalewie
  • 400 g makaron spaghetti

Czosnek drobno pokroić. Cebulę pokroić w półplasterki.

Wymieszać pomidory, koncentrat pomidorowy, 750 ml wody, czosnek, chili w płatkach, sól i pieprz.
Dodać tuńczyka z puszki, kapary, cebulę i listki bazylii.
Makaron spaghetti umieścić na dużej patelni, wlać sos pomidorowy i gotować 13 minut. 3-4 razy zamieszać.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy