Reklama

Surówka z młodej kapusty

Czas przyrządzenia: ok 2 godzin
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 1 mała główka młodej kapusty
  • 5 sztuk suszonych fig
  • 3 łyżeczki soli
  • 150 ml naturalnego jogurtu
  • sól, pieprz
  • 30 g posiekanych orzechów laskowych
  • 2 pomarańcze
  • 1 łyżeczka cukru

Kapustę poszatkować, ugnieść z solą i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie kapustę odsączyć z powstałego soku i wypłukać pod bieżącą wodą.

Orzechy uprażyć na złoty kolor, pomarańcze obrać, pokroić w plasterki i na ćwiartki, figi pokroić w plasterki. Pomarańcze osączyć, a powstały sok dodać do jogurtu, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Kapustę połączyć z orzechami, figami i pomarańczami, polać sosem.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy