Reklama

Sushi z ziemniaków i szaszłyki z ciasta francuskiego

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 7 i wiecej osób

Składniki

  • 16 szt. pomidorki koktajlowe
  • koperek
  • 16 szt. czarne oliwki
  • 1 płat mrożone ciasto francuskie
  • 8 plastrów wędzony łosoś
  • 16 szt. zielone oliwki
  • 1 łyżka sezam
  • 16 szt ziemniaki
  • oliwa z oliwek
  • szczypiorek
  • 2 łyżki pasta z oliwek (tapenada)

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Ciasto francuskie rozmrozić i wykrawać serduszka i gwiazdki, ułożyć je na wyłożonej papierem blasze i piec 10 minut.

Ziemniaki odcedzić obrać. Koperek posiekać, sezam uprażyć na patelni bez tłuszczu. Szczypiorek zblanszować. Ziemniaki zawijać w plasterki łososia i obwiązywać szczypiorkiem. Wystające czubki ziemniaków ściąć, powierzchnię cięcia posmarować oliwą, posypać sezamem i koperkiem. Oliwki napełnić zieloną tapenadą. Nadziewać na szpadki na przemian z pomidorkami i ciastem francuskim.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy