Reklama

Tutti-frutti

Czas przyrządzenia: ok 2 godzin
Składniki dla: 7 i wiecej osób

Składniki

  • 10 dag mielone orzechy
  • 2 kubeczki śmietanka kremówka
  • 2 paczki galaretka agrestowa
  • łyżka masło
  • galaretka z owoców leśnych
  • paczka herbatniki
  • pół szklanki mleko
  • galaretka malinowa
  • 20 dag mrożone jagody
  • 4 łyżki cukier puder
  • do ozdoby: maliny, truskawki
  • 4 czubate łyżki cukier
  • 20 dag maliny mrożone

Herbatniki drobno pokruszyć, zmieszać z orzechami. Z cukru zrobić lekki karmel, rozprowadzić z masłem i mlekiem, wymieszać z herbatnikami. Masę rozsmarować na spodzie tortownicy.

Jagody zagotuj z połową cukru pudru, wsyp galaretkę z owoców leśnych, zmiksuj, przestudź. Ubij na sztywno 1 kubeczek śmietanki, wymieszaj z zimnymi jagodami. Wylej na masę herbatnikową, schłodź.

Galaretkę malinową rozpuścić w 1/2 szklanki wody. Resztę śmietanki ubić z pozostałym cukrem pudrem. Wymieszać z zimną galaretką. Na zastygniętą masę jagodową wysypać maliny, zalać pianką malinową. Ostudzić.

Reklama

Wierzch ozdobić owocami. Zalać galaretką agrestową rozrobioną w 3 szklankach wody.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy