Wiśniowa stracciatella
Prostokątną formę wyłóż folią. Pokruszone biszkopty zmieszaj z masłem i migdałami, umieść w formie i dociśnij, aby powstał spód ciasta. Odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Pokrój 100 g czekolady i wiśnie. Mascarpone wymieszaj z cukrem i jogurtem. Żelatynę odciśnij, rozpuść w małym naczyniu na słabym ogniu, zdejmij z ognia. Żelatynę zmieszaj najpierw z małą ilością kremu, a następnie z resztą.
125 g śmietany ubij i dodaj wraz z czekoladą i wiśniami. Nałóż do formy i wstaw do lodówki na 4 godziny. Pokrój pozostałą czekoladę.
Zagotuj 150 g śmietany i tłuszcz kokosowy, zdejmij z ognia. Po 2 minutach dodaj czekoladę, wymieszaj, ostudź i wylej na krem. Dekoruj wiśniami. Wstaw do lodówki na 30 minut.