Reklama

Z indyka i pieczarek

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • pół jednej zielona papryka
  • 2 małe ziemniaki
  • tymianek
  • przyprawa do potraw z grilla
  • pół jednej papryka czerwona
  • 4 sztuki pieczarki
  • oliwki (ewentualnie)
  • 2 małe cebule
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek
  • 30 dag mięso z piersi indyka

Mięso z piersi indyka opłukać, osuszyć i pokroić na małe kawałki. Lekko obsmażyć je na patelni. Następnie w ciągu 5 minut obgotować ziemniaki.

Pieczarki, paprykę, cebulę i ziemniaki podzielić na części. Kawałki mięsa i warzyw (także ew. oliwki) nadziewać naprzemiennie na szpadki.

Z oliwy i przypraw zrobić marynatę. Włożyć do niej szaszłyki. Odstawić przynajmniej na 10 minut. Powinny się w marynacie "dobrze przegryźć".

Piec w piekarniku albo na grillu. Podawać z dużą porcją sałaty, doprawionej sokiem cytrynowym.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy