Reklama

Zapiekane ziemniaki

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki :

  • 50 g startego żółtego sera
  • sól, biały pieprz
  • 20 g masła
  • 150 g szynki gotowanej
  • 1-2 łyżki musztardy
  • olej
  • szczypiorek
  • 20 g mąki
  • 0,25 mleka
  • 3 szt. ogórka konserwowego
  • cebula
  • 200 g pora
  • 750 g ziemniaków

Ziemniaki obrać, pokroić w krążki i smażyć na rozgrzanym oleju ok. 20 minut. Doprawić solą i pieprzem. 5 minut przed końcem smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebulę i szynkę oraz pokrojone w plasterki pory i ogórki. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, dodać mleko, doprawić solą, pieprzem i musztardą. Ziemniaki zalać sosem, posypać serem i zapiekać w 200 st. C, aż ser się rozpuści. Podawać posypane szczypiorkiem.

Zobacz także:



Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy