Reklama

Zapiekanka ziemniaczano-pomidorowa

Ziemniaki, pomidory, ser i przyprawy. Czy może być prościej? Danie przygotujesz z łatwością, a zachwyci cię ono smakiem

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 125 g boczku wędzonego w plastrach
  • 850 g pomidorów różnych odmian
  • pieprz
  • przyprawa do pizzy
  • 75 g żółtego sera
  • sól
  • majeranek
  • olej

Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, podsmażyć na oleju przez 6-8 minut. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą do pizzy. Przełożyć na posmarowaną olejem blachę. Piec w temp 200 st. C przez 10 minut. W tym czasie boczek uprażyć na patelni bez tłuszczu, pomidory pokroić w krążki. Nałożyć na ziemniaki, doprawić solą i pieprzem, posypać startym serem i majerankiem. Zapiekać jeszcze 10 minut.

Smacznego
Dowiedz się więcej na temat: zapiekanka ziemniaczana
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy