Reklama

Złociste połówki. Pomysł na nadziewane jajka

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 15 dag startego żółtego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • 1 szklanka mleka
  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego

Masło stopić, oprószyć mąką, zasmażyć. Dodać mleko, koncentrat, czosnek, śmietanę, przyprawić. Jajka przekroić, wyjąć żółtka. Zmiksować z serem, przyprawić i wypełnić nimi białka. Sos wlać do półmiska, wyłożyć połówki jaj, zapiekać 15 minut.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy