Reklama

Zupa owocowa

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 2 szklanki wiśnie
  • 1 szklanka słodka śmietanka
  • sól
  • 1 szklanka agrest
  • 4 łyżki miód
  • kilka goździków
  • 1 szklanka czarne i czerwone porzeczki
  • 1 łyżka mąka ziemniaczana

Porzeczki i agrest oszypułkować, umyć. Wiśnie umyć, wydrylować.

Owoce zalać 1,5 l wody, dodać szczyptę soli, miód i goździki, gotować 15 min. Zupę zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z małą ilością zimnej wody, zagotować. Można podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło. Podawać ze śmietaną.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy