Reklama

Zupa po włosku

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 2 sztuki pomidor
  • 1,5 l wywar drobiowy
  • 3 ząbki czosnek
  • sól
  • 2 łyżki tarty parmezan
  • 2 sztuki marchew
  • pieprz
  • 1 łyżka masło
  • 1/2 opakowania pierożki z mięsem
  • parę listków świeża bazylia
  • 1 sztuka cebula

Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, zalać wywarem i doprowadzić do wrzenia. Marchewki pokroić na plasterki, włożyć do zupy i gotować 5 min. Dodać kołduny, gotować, aż pierożki będą miękkie. Podawać posypaną parmezanem, kosteczkę pomidorów i listkami bazylii.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy