Reklama

Styl.interia.pl
  • Trendy
  • Społeczeństwo
  • Ludzie
  • Herstorie
  • Kultura
  • Podróże
    • Stylowe podróże
  • Kuchnia
    • Kuchnie świata
    • Mistrzyni kuchni
      • Martha Stewart
    • Nowości kulinarne
    • Znawcy smaku
      • Tessa Capponi-Borawska
      • Robert Sowa
      • Tadeusz Pióro
      • Nigella Lawson
      • Pascal Brodnicki
      • Magda Gessler
      • Żywienie terapeutyczne
      • Eliza Mórawska
      • Dominika Wójciak
      • Martha Stewart
    • Przepisy
  • Zdrowie
  • Opinie
  • Raporty specjalne
  • Styl.interia.pl
  • Trendy
  • Społeczeństwo
  • Ludzie
  • Herstorie
  • Kultura
  • Podróże
    • Stylowe podróże
  • Kuchnia
    • Kuchnie świata
    • Mistrzyni kuchni
      • Martha Stewart
    • Nowości kulinarne
    • Znawcy smaku
      • Tessa Capponi-Borawska
      • Robert Sowa
      • Tadeusz Pióro
      • Nigella Lawson
      • Pascal Brodnicki
      • Magda Gessler
      • Żywienie terapeutyczne
      • Eliza Mórawska
      • Dominika Wójciak
      • Martha Stewart
    • Przepisy
  • Zdrowie
  • Opinie
  • Raporty specjalne

Reklama

Interia
Styl.interia.pl
Kuchnia
Rosół: Kto przyrządza go najlepiej?

Rosół: Kto przyrządza go najlepiej?

KUCHNIA | Poniedziałek, 28 września 2020 (12:40)

Rosół to jedna z najpopularniejszych na świecie zup. Przypisuje się jej wiele właściwości zdrowotnych i regeneracyjnych. W przeszłości miskę rosołu podawało się kobiecie zaraz po porodzie, aby nabrała sił. Trudno znaleźć jeden idealny przepis na ten mięsno-warzywny wywar. Można powiedzieć, że każda gospodyni ma własne, sprawdzone sztuczki, które sprawiają, że jest bardziej aromatyczny. Chcecie je poznać? Przeczytajcie zatem ten artykuł.

1 / 8

Tradycyjny polski rosół To niezbędny element każdego niedzielnego obiadu. Wielu z nas ma jednak problem z uzyskaniem odpowiedniego koloru, smaku oraz klarowności wywaru. Mięso Kurczak, indyk, wieprzowina, wołowina czy kaczka - każde z tych mięs świetnie jako podstawa do przygotowania rosołu. Wielu kucharzy zaleca, aby łączyć je ze sobą, a wtedy wywar będzie niezwykle aromatyczny. Istnieje jednak kilka niepisanych zasad, które pomogą wam obchodzić się w odpowiedni sposób z mięsem. Przede wszystkim pamiętajcie o właściwych proporcjach (półtora litra wody na minimum kilogram mięsa). Przed dodaniem mięsa do garnka koniecznie opłuczcie je w ciepłej wodzie. Wypływa to na klarowność zupy. Rosół potrzebuje tłuszczu, dlatego nie warto pozbywać się skóry przed gotowaniem.

Źródło: 123RF/PICSEL

Darmowe Gry online
  • Połączysz wszystkie motyle? Spróbuj!
    Połączysz wszystkie motyle? Spróbuj!
  • Twórz stylizacje i podejmuj wyzwania w Arenie mody!
    Twórz stylizacje i podejmuj wyzwania w Arenie mody!
  • Stwórz własne średniowieczne Królestwo
    Stwórz własne średniowieczne Królestwo
  • Zagraj w Kulki! Tylko 10% graczy zdobyło 20 000 punktów.
    Zagraj w Kulki! Tylko 10% graczy zdobyło 20 000 punktów.

Reklama

Reklama

Reklama

Na skróty
  • Napisz do nas
  • Mapa Serwisu
  • Newsroom
  • RSS
  • W komórce
  • Reklama
Polecane
  • Kolory włosów
  • Krótkie fryzury
  • Long bob
  • Paznokcie
  • Horoskop
  • Plotki
  • Przepisy
  • Deccoria
  • Seriale
  • Pogoda
  • Zdrowie
  • Ogród
Styl.interia.pl
Styl.interia.pl przygotowujemy z myślą o stylowych i nowoczesnych kobietach. Każda z Was znajdzie tu informacje i cenne porady w działach takich jak: MODA, PIĘKNO, GWIAZDY, KUCHNIA. Ponadto wiele inspiracji, użytecznych wskazówek i pomysłów na temat: DOMU, ZDROWIA, DIETY, PODRÓŻY oraz poruszających historii kobiet takich jak Ty!

Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu. Prywatność. Copyright by INTERIA.PL 1999-2023. Wszystkie prawa zastrzeżone.